top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Femkorns boller

Opdateret: 21. apr. 2021

Ca. 24 stk.


Ingredienser:

3 dl 5-kornsblanding

3 dl vand

1 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt

4 dl mælk

50 g gær

2 spsk. olie

2 tsk. salt

2 tsk. sukker

Ca. 16 dl hvedemel

Fremgangsmåde:

5-kornsblandingen koges 2-3 min. i vandet og afkøles.

Mælk, tykmælk, gær, olie, salt og sukker røres i ”grøden”

Tilsæt melet , hold lidt tilbage og dejen æltes godt igennem.

Dejen hæver i ca. 1 time og formes så til 2 lange flutes. Skær nu 12 firkantet boller ud af hvert flutes, tryk dem lidt flade og lad dem hæve i ca. 20 min. på en bageplade med bagepapir med film over.

Bages ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 14-16 min.

Du kan lave dem i trekanter eller aflang så har du de lækreste flutes til madpakken


281 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Post: Blog2 Post
bottom of page