Ca. 24 stk.
Ingredienser:
3 dl 5-kornsblanding
3 dl vand
1 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt
4 dl mælk
50 g gær
2 spsk. olie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Ca. 16 dl hvedemel
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_94d8d5034412446dac37bb589a24dbcf~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_94d8d5034412446dac37bb589a24dbcf~mv2.jpg)
Fremgangsmåde:
5-kornsblandingen koges 2-3 min. i vandet og afkøles.
Mælk, tykmælk, gær, olie, salt og sukker røres i ”grøden”
Tilsæt melet , hold lidt tilbage og dejen æltes godt igennem.
Dejen hæver i ca. 1 time og formes så til 2 lange flutes. Skær nu 12 firkantet boller ud af hvert flutes, tryk dem lidt flade og lad dem hæve i ca. 20 min. på en bageplade med bagepapir med film over.
Bages ved 220 grader i en forvarmet ovn i ca. 14-16 min.
Du kan lave dem i trekanter eller aflang så har du de lækreste flutes til madpakken
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_b6787e38d20b41718b6546a499f4164c~mv2.jpg/v1/fill/w_120,h_120,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_b6787e38d20b41718b6546a499f4164c~mv2.jpg)