4 pers.
Ingredienser:
1 dl sukker
3 dl kogt vand
1 dl eddike
1 dl olie
Salt, peber
Evt. persille eller purløg
750 g kogte kartofler
1 lille rødløg
½ kinakål i strimler
½ agurk i måner eller tern
½ rød peberfrugt i tern
½ ds majs
Fremgangsmåde:
Kog vand i elkedlen og hæld det op i en skål. Tilsæt sukkeret og rør til det er opløst.
Tilsæt olie og eddike, salt og peber.
Tilsæt kartoflerne i tern og rør godt rundt. Det gør ikke noget at kartoflerne er lune, når du tilsætter dem i marinaden. Tilsæt nu resten af ingredienserne og lad salaten trække en time, inden servering.
Ved serveringen kan du bruge en hul-si til at tage salaten med, så marinaden drypper af inden den kommer på tallerken. Eller si det meste af marinaden fra, inden du hælder salaten i en serveringskål. Det er en sur-sød marinade der passer til alt slags kød
Comentarios