En skøn tærte, hvor du også kan bruge broccoli eller grønkål...
4 pers.
Ingredienser:
400 g blomkål (eller broccoli)
1 rødløg i tern
180 g røget mørbrad (eller røget skinke)
100 g feta
3 dl mælk (eller kaffefløde, græsk yoghurt)
4 æg
2 spsk. parmesan
1-2 tsk. tørret estragon (eller timian)
evt. 100 g reven ost
Bund:
100 g havremel eller ølandsmel
100 g alm hvedemel
100 g smør
1 tsk. salt
50 g græsk yoghurt
lidt vand
Eller køb en færdig tærtedej
Fremgangsmåde:
Kog blomkålen i 5 min og tag den op ad vandet og lad den afkøle.
Kom melet i en skål og smuldre det sammen med smørret.
Tilsæt salt og yoghurt og saml dejen med lidt vand. Tryk dejen ud i en smurt tærteform på ca. 24 cm
Skær blomkålen i mindre stykker og læg dem på tærtebunden.
Skær mørbraden i tynde strimler og fordel dem ovenpå blomkålen.
Drys det hakkede løg henover.
Fordel feta hen over tærten og riv parmesan hen over.
Pisk æg, krydderi og kaffefløde sammen og hæld det over tærtefyldet.
Til sidst drysses der lidt salt henover.
Estragonen giver en virkelig lækker smag til tærten, men hvis du ikke er til smagen bør du vælge et andet krydderi.
Bag tærten i ca. 40 min. ved 200 grader
Servere en salat til, du finder masser af forslag her på siden under salater.
Tip:
Du kan bytte blomkål ud med broccoli, så følger du bare fremgangsmåden. Men hvis du vælger grønkål i stedet for, skal du lige forstege det på panden først, så det falder sammen, ca. 4 min.
Ønsker du ekstra ost kan du drysse 100 g reven ost over tærten inden du hælder æggemassen over.
Comments