En sjov op og ned kage, hvor du putter bær i bunden af formen, hælder dejen henover og når kagen er bagt vender du bunden i vejret og vupti, en lækker kage.....
1 springform
Ingredienser:
200 g sukker
125 g blødt smør
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
2 dl mælk
300 g brombær (eller jordbær, blåbær, hindbær)
2 spsk. sukker
Evt. 50 g hakket nødder

Fremgangsmåde:
Rør smør og sukker sammen med håndmixeren i ca. 7 min. til sukker er opløst i smørret.
Tilsæt 1 æg ad gangen til dejen og pisk det helt ud, før du tilsætter det næste.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og kom det i dejen og tilsæt mælken.
Læg bagepapir i bunden af en springform, ved at lægge bagepapir over bunden og læg så ringen ovenpå og luk springformen.
Hæld bærrene i bunden og drys lidt sukker henover.
Du kan også drysse lidt hakket nødder hen over bærrene, det er lidt en smagssag.
Hæld dejen hen over bærrene og fordel dejen med en spiseske.
Bages ved 175 grader i ca. 35 min. Lidt længere hvis du har brugt frosne bær.
Lad kagen afkøle helt, inden du vender den ud på et serveringsfad med bunden i vejret.
Du kan spise den som det er, eller servere cremefraiche eller flødeskum til.

Comentários