top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Brombærkage med mousse

En hel fantastisk dessert med brombærmousse, kan naturligvis også serveres som kage til en kop eftermiddagskaffe..


1 springform ca. 26 cm


Ingredienser:

100 g mørk chokolade

125 g smør

200 g sukker

2 æg

150 g mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

3 spsk. kakaopulver

1 dl mælk

Mousse:

5 husblas

600 g brombær

100 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

2½ dl piskefløde

240 g skyr eller kvark

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i mikroovnen.

Pisk sukker og smør til det er luftigt. Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt imellem hver æg.

Hæld chokoladen i mens du pisker.

Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, kakao og mælk.

Hæld dejen i en smurt springform.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 40 min. Køl bunden af.

Sæt bunden over på det fad du vil servere kagen på og sæt kun ringen af din springform ned over kagen igen, og luk den.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kog brombær, flormelis og vaniljesukker i en gryde ca. 10 min. Smag til med flormelis.

Tilsæt husblas og stil den på køl til det er fingerlunt.

Pisk fløde til skum og tilsæt skyr.

Vend nu brombær i fløden og hæld moussen over kagebunden.

Læg film henover kagen og sæt den på køl til næste dag.

Pynt med lidt flødeskum, nødder og friske bær.



154 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Opmerkingen


Post: Blog2 Post
bottom of page