top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Brombærkage med mousse

  • anitaslotpedersen
  • 29. aug. 2024
  • 1 min læsning

En hel fantastisk dessert med brombærmousse, kan naturligvis også serveres som kage til en kop eftermiddagskaffe..


1 springform ca. 26 cm


Ingredienser:

100 g mørk chokolade

125 g smør

200 g sukker

2 æg

150 g mel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

3 spsk. kakaopulver

1 dl mælk

Mousse:

5 husblas

600 g brombær

100 g flormelis

2 tsk. vaniljesukker

2½ dl piskefløde

240 g skyr eller kvark

Fremgangsmåde:

Smelt chokoladen i mikroovnen.

Pisk sukker og smør til det er luftigt. Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt imellem hver æg.

Hæld chokoladen i mens du pisker.

Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, kakao og mælk.

Hæld dejen i en smurt springform.

Bag kagen ved 160 grader i ca. 40 min. Køl bunden af.

Sæt bunden over på det fad du vil servere kagen på og sæt kun ringen af din springform ned over kagen igen, og luk den.

Læg husblas i blød i koldt vand.

Kog brombær, flormelis og vaniljesukker i en gryde ca. 10 min. Smag til med flormelis.

Tilsæt husblas og stil den på køl til det er fingerlunt.

Pisk fløde til skum og tilsæt skyr.

Vend nu brombær i fløden og hæld moussen over kagebunden.

Læg film henover kagen og sæt den på køl til næste dag.

Pynt med lidt flødeskum, nødder og friske bær.



Kommentarer


Post: Blog2 Post
bottom of page