En hel fantastisk dessert med brombærmousse, kan naturligvis også serveres som kage til en kop eftermiddagskaffe..
1 springform ca. 26 cm
Ingredienser:
100 g mørk chokolade
125 g smør
200 g sukker
2 æg
150 g mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
3 spsk. kakaopulver
1 dl mælk
Mousse:
5 husblas
600 g brombær
100 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
2½ dl piskefløde
240 g skyr eller kvark

Fremgangsmåde:
Smelt chokoladen i mikroovnen.
Pisk sukker og smør til det er luftigt. Tilsæt æg et af gangen. Pisk godt imellem hver æg.
Hæld chokoladen i mens du pisker.
Tilsæt mel, bagepulver, vaniljesukker, kakao og mælk.
Hæld dejen i en smurt springform.
Bag kagen ved 160 grader i ca. 40 min. Køl bunden af.
Sæt bunden over på det fad du vil servere kagen på og sæt kun ringen af din springform ned over kagen igen, og luk den.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kog brombær, flormelis og vaniljesukker i en gryde ca. 10 min. Smag til med flormelis.
Tilsæt husblas og stil den på køl til det er fingerlunt.
Pisk fløde til skum og tilsæt skyr.
Vend nu brombær i fløden og hæld moussen over kagebunden.
Læg film henover kagen og sæt den på køl til næste dag.
Pynt med lidt flødeskum, nødder og friske bær.

Comments