top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokolade boller

Bløde lækre og luftige chokoladeboller uhmmmm....


12 stk.


Ingredienser:

50 g gær

1 dl lunkent vand

1 tsk. salt

2 spsk. sukker

2 tsk. kardemomme

75 g blødt smør

2 dl cremefraiche

1 æg

100 g chokoladeknapper eller hakket chokolade

Ca. 500 g hvedemel

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i vand og tilsæt salt, sukker og kardemomme.

Bland smør, cremefraiche og æg i gærblandingen.

Tilsæt ca. halvdelen af melet og rør det sammen.

Dernæst tilsættes chokoladen og resten af melet tilsættes lidt ad gangen, og der tilsættes mere mel hvis den er for klisteret.

Bruger du en rørmaskine, er dejen fin, når dejen lige slipper bunden af skålen.

Dejen skal kunne formes til boller, men stadig være lidt klisteret. Hæver ca. 45 min.

Dejen slås ned og deles i 12 lige store stykker a' 80 g ( i alt ca. 12 boller)

De formes til boller og lægges i en høj bradepande tæt op ad hinanden ca. 1 cm. mellemrum eller på en bageplade tæt op ad hinanden, tryk dem lidt flade.

De hæver ca. 20 min. til de begynder at røre hinanden.

Pensles med pisket æg og hæv 5-10 min.

Bages ved 220 grader alm. ovn i ca. 15 min.




22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commenti


Post: Blog2 Post
bottom of page