En lækker kage med meget smag og fylde....
1 springform 22 cm
Ingredienser:
75 g rosiner
½ dl whisky
175 g mørk chokolade
125 g smør
3 æg
125 g sukker
75 g hakket valnødder eller hasselnødder
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Glasur:
50 g smør
150 g flormelis
3 spsk. whisky
Eller hak lidt nødder til pynt, som drysses over kagen inden den sættes i ovnen
Fremgangsmåde:
Lad rosinerne trække i whisky et par timer.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem sammen med smørret, i en gryde ved svag varme.
Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.
Pisk hvider stive for sig.
Rør chokoladeblanding i æggeblandingen sammen med nødderne og rosinerne.
Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det til dejen.
Vend æggehviderne i dejen og hæld dejen i en smurt springform.
Bag kagen ved 175 grader på en rist midt i ovnen i ca. 40 min.
Glasur:
Rør smør med whisky og flormelis og smør det på kagen når den er næsten afkølet
Du kan servere flødeskum til kagen, men frisk frugt er også lækkert
Comments