top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokoladekage med whisky

En lækker kage med meget smag og fylde....


1 springform 22 cm


Ingredienser:

75 g rosiner

½ dl whisky

175 g mørk chokolade

125 g smør

3 æg

125 g sukker

75 g hakket valnødder eller hasselnødder

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Glasur:

50 g smør

150 g flormelis

3 spsk. whisky

Eller hak lidt nødder til pynt, som drysses over kagen inden den sættes i ovnen

Fremgangsmåde:

Lad rosinerne trække i whisky et par timer.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem sammen med smørret, i en gryde ved svag varme.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.

Pisk hvider stive for sig.

Rør chokoladeblanding i æggeblandingen sammen med nødderne og rosinerne.

Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det til dejen.

Vend æggehviderne i dejen og hæld dejen i en smurt springform.

Bag kagen ved 175 grader på en rist midt i ovnen i ca. 40 min.

Glasur:

Rør smør med whisky og flormelis og smør det på kagen når den er næsten afkølet

Du kan servere flødeskum til kagen, men frisk frugt er også lækkert


 
 
 

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page