top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokoladekage med whisky

En lækker kage med meget smag og fylde....


1 springform 22 cm


Ingredienser:

75 g rosiner

½ dl whisky

175 g mørk chokolade

125 g smør

3 æg

125 g sukker

75 g hakket valnødder eller hasselnødder

100 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

Glasur:

50 g smør

150 g flormelis

3 spsk. whisky

Eller hak lidt nødder til pynt, som drysses over kagen inden den sættes i ovnen

Fremgangsmåde:

Lad rosinerne trække i whisky et par timer.

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem sammen med smørret, i en gryde ved svag varme.

Pisk æggeblommer og sukker til en tyk æggesnaps.

Pisk hvider stive for sig.

Rør chokoladeblanding i æggeblandingen sammen med nødderne og rosinerne.

Bland mel og bagepulver sammen og tilsæt det til dejen.

Vend æggehviderne i dejen og hæld dejen i en smurt springform.

Bag kagen ved 175 grader på en rist midt i ovnen i ca. 40 min.

Glasur:

Rør smør med whisky og flormelis og smør det på kagen når den er næsten afkølet

Du kan servere flødeskum til kagen, men frisk frugt er også lækkert


52 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Nøddekage

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page