top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Chokoladekage med øl

En lækker kage med en blød konsistens som passer til et stykke is..


15 store muffin eller 1 bradepande 25 x35 cm


Ingredienser:

1 mørk øl (hvidtøl eller alm. mørk øl 33 cl)

50 g brun farin

225 g sukker

3 store æg

250 g blød smør

50 g kakaopulver

225 g hvedemel

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

100 g chokolade, hakket

Fremgangsmåde:

Rør/ pisk sukker, brun farin og smør sammen til en blød og luftig masse.

Tilsæt et æg ad gangen og rør det godt ud dejen, inden næste æg tilsættes.

Rør mel, bagepulver, natron, vaniljesukker og kakao sammen inden det tilsættes dejen sammen med øllet.

Rør på første trin på håndmixeren dejen sammen og tilsæt hakket chokolade til sidst.

Kom dejen i de forme du ønsker, du kan evt. drysse lidt hakket nødder henover inden bagning.

Bages ved 175 grader i ca. 40-45 min.

Der må gerne hænge en lille smule ved stegegaflen når du stikker i den, da kage har lidt konsistens som en brownie, dog ikke så kompakt.

Vil du servere is til, kan du skære kagen ud i små firkantet stykker, pyntet med en halv jordbær.

Tip:

Du kan hælde en chokoladeglasur over kagen.

½ dl piskefløde og 200 g hakket chokolade.

Kog fløde op og hæld den over chokoladen, og rør rundt til chokoladen er smeltet

93 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Kaffe roulade

Post: Blog2 Post
bottom of page