top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Cognac is

8 pers.


Ingredienser:

120 g svesker uden sten

1 dl cognac

50 g sukker

Sveskeis:

100 g sukker

6 æggeblommer

½ l piskefløde

Hård nougat:

50 g valnødder

75 g sukker

1 knivspids natron

Chokoladeovertræk:

150 g mørk chokolade

½ dl mælk


Fremgangsmåde:

Læg sveskerne i blød i et par timer i cognacen i en lille gryde. Tilsæt 50 g sukkerog kog svesker og cognac sagte i 10 min. uden låg. Lad dem køle helt af, hak dem groft og kom dem i en mellemstor skål.

Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps, hvidt og skummende. Pisk fløde til skum og hæld æggesnapsen op i fløden og rør det godt sammen. Vend sveskerne i lidt af cremen, så de bliver godt fordelt og tilsæt så resten af cremen. Hæld isen op i en 1½ liters form.

Frys isen 4 – 5 timer. Eller natten over.

Hård nougat: Hak nødderne groft og smelt sukkeret i en gryde. Lad det kun lige blive brun som lys karamel og tag det af varmen med det samme. Tilsæt natron så det bruser op og tilsæt nødderne. Hæld nougaten ud på et stykke bagepapir. Når det er koldt, kan det brækkes fra hinanden og hakkes i mindre stykker.


Inden servering:

Tag isen ud af fryseren og vend bunden i vejret. Lad isen glide ud på et fad og stil fadet i fryseren. Hak chokoladen groft og varm mælken op. Tag den af varmen og smelt chokoladen heri. Tag isen ud af fryseren og hæld chokoladen ud over og glat den med en paletkniv. Drys nougat på toppen inden chokoladen stivner. Servere isen straks, eller stil den tilbage i fryseren til du skal bruge den. Tag den ud 10 min. før du skal bruge den.


167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Koldskål

Post: Blog2 Post
bottom of page