Porre er en skøn grøntsag, prøv den i farsbrødet, det smager så lækkert..
4 pers.
Ingredienser:
400 g hakket kalv & svin, okse eller kylling
1 pk. bacon i skiver
3 spsk. havregryn
1 tsk. salt
1 æg
1 løg hakket
½ dl mælk
2 porre

Fremgangsmåde:
Rens porrerne og skær hver porre i 3 lige store stykker.
Kog porrerne i en gryde i 5 min. Lad dem køle af
Rør farsen sammen evt. på en foodprocesser ellers i hånden.
Lad farsen hvile i 20 min. så den hænger godt sammen.
Smør/tryk farsen ud i en firkant på ca. 30x30 cm på et stykke film.
Kværn lidt peber på og læg de kolde kogte porre i forlængelse af hinanden 2 steder på farsen.
(se billede)
Rul farsen som en roulade, brug filmen til at få den rullet rundt og presset til en roulade.
Læg baconskiver ovenpå og lidt inde under rouladen.
Giv farsbrødet 40 min. i ovnen ved 200 grader eller i airfryer ved 180 grader.
Hvis du ønsker lidt sky til en sovs, hælder du 2 dl vand i fadet.
Serveres med brun sovs eller en hvid muskatsovs, kogte kartofler og gulerødder.

Comments