4 Pers. (12 stk.)
Ingredienser:
400 g hakket kylling eller oksekød
1 spsk. olie
1 fed hvidløg
½ pk. taco mix krydderi
½ rød peber i tern
1 reven gulerod ca. (100 g)
100 g majs
1 hakket rødløg
1 ds. tomatpasta
1 tsk. salt
2 tsk. sukker
1/2 pk. filodej
100 g reven ost
Fremgangsmåde:
Svits kødet i en gryde og tilsæt løg og hvidløg.
Tilsæt gulerod og majs samt krydderier.
Lad væsken fordampe og tilsæt så tomatpasta. Kødet skal være fast, ikke for vådt.
Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.
Klip filodejen i mindre firkanter. Brug 3 firkanter til hver muffin form. Hvert stykke pensles med lidt olie og næste lægges ovenpå. Gentag.
Tryk nu filo firkanten ned i en muffin form og fyld 2 store skefulde fars ned i ”filoskålen”.
Drys ost ovenpå og bag skålene i ovnen i ca. 15-20 min. ved 180 grader til osten er smeltet og filodejen er gylden og sprød.
Serveres med guacamole, salsa og cremefraiche.
Tips:
Filo skålene kan også serveres kolde med forskellige salater i f.eks. hønsesalat, marinerede rejer som forret eller tapas. Så bager du skålene i ca. 10-15 min. og lader dem køle af inden du fylder dem med det kolde fyld.
Se også videoen på filoruller med skinke og asparges på min YouTube kanal. De er lækre som forret eller starter.
Du kan også lave en fornyelse af tarteletter med høns og asparges. Lav en stuvning med kylling i tern og friske grønne asparges og serveres varmt med et drys persille.
Comments