Denne roulade er mild og blød i smagen, og selv dem der ikke er begejstret for fisk, falder for denne skønne roulade ....
6-8 pers.
Ingredienser:
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
2 dl mælk
2 dl kaffefløde 9 %
75 g hakket spinat (dybfrost optøet)
1 tsk. Salt
½ tsk. Bagepulver
3 æggeblommer
3 æggehvider
Fyld:
1 dl cremefraiche 18 %
1 dl mayonnaise
2 spsk. Fintklippet dild
2 spsk. Fintklippet purløg
200 g rejer
Tilbehør:
Citron
Tomat

Fremgangsmåde:
Start med rouladen, som bages i god tid, da den skal have tid til at køle af.
Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Tilsæt mælk og fløde lidt ad gangen under konstant piskning. Lad det koge et par minutter, til det bliver tykt.
Tag gryden af varmen og tilsæt den optøede spinat (jeg tøede det bare i mikroovnen) og tilsæt æggeblommer, salt og bagepulver.
Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen.
Fordel dejen på en bradepande med bagepapir. Bag bunden ved 200 grader i 20- 25 min.
Løft bagepapiret af bradepanden og ud på bordet og lad den afkøle under et fugtigt viskestykke.
Rør cremefraiche, krydderurter og mayonnaise sammen., og smør det ud på bunden.
Hak rejerne groft og fordel dem på dejen. Rul bunden sammen til en roulade, og pak den sammen i bagepapiret og læg den i køleskabet i et par timer.
Skær rouladen i skiver og pynt med citron og tomat.
Man kan evt. lave lidt ekstra dressing og stille en skål på bordet.
Tip:
Hvis man ikke er til rejer kan man bruge stegt kylling eller tun rørt op med ½ x dressing som man så smøre på.

Comments