top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Fondant

Hjemmelavet er både nemt og billigt at lave selv...


Ingredienser:

15 stk. Skumfiduser (Chamallows fra Haribo)

2 spsk. raspolie

4 spsk. vand

ca. 1 pk. flormelis... ( hold lidt tilbage, heller for lidt end for meget )

Fremgangsmåde:

Skumfiduser, olie og vand kommes i en skål. Blandingen varmes i mikroovn, stille og roligt, så skumfiduser ikke bliver brune. Så stille og rolig opvarmning, til de er smeltet, rør lidt i blandingen undervejs.

Hæld blandingen i rørbeholder, og tilsæt flormelis lidt efter lidt, til blandingen bliver sej..

Det skal virke som modellervoks.

Det skal klister lidt til sidst, da det giver det bedste resultat.

Lav det gerne dagen inden, og læg det i en tætsluttet frysepose på køkkenbordet.

En portion rækker til to runde kager á 20 cm. Hvis du vil lave pynt, så rækker den kun til en rund form.

Udrulning:

Når du ruller fondant ud, skal du bruge maizena majstivelse, så det ikke klister på bordet og redskaber..

Farvning:

Du kan godt bruge alm. frugtfarve, men de giver ikke klare farver og gør fondant klisteret. Brug farvepasta, som kan købes i fx. Pandora hobby forretning eller Bilka

Skal du bruge en stor mængde farvet fondant, skal farvepasta hældes i, inden flormelis.

Ved mindre mængder, æltes den bare ind i den færdige masse.

Variation:

Olie kan stiftes ud med citronolie

1/4 del af flormelis kan udskiftes med kakaopulver og giver en flot brun farve.

En kage overtrukket med fondant skal opbevares udækket, eller begynder den at svede.

Alle kager med flødefyld, skal selvfølgelig i køleskabet :) uden film


120 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page