1 springform 22 cm
Ingredienser:
Bund:
200 g marcipan
2 æg
40 g hvedemel
100 g smør smeltet
Fyld:
1 ps. kagecreme eller anden vaniljecreme
100 g chokolade
Ca. 300 g frugt
Gele:
2 dl æblejuice
2 blade husblas
Fremgangsmåde:
Pisk reven marcipan med æg og smør og rør hvedemel i. Hæld dejen op i en springform str. 22 cm foret med bagepapir i bunden.
Bages ved 170 grader i 25-30 min.
Når bunden er bagt, hældes der lidt mørkt chokolade på og rør det ud med bunden af en spiseske, når det er smeltet.
Pisk en kagecreme og hæld den på bunden.
Dekoreres med frugter efter behag. F.eks. Jordbær, fersken, kiwi, blåbær eller mandarin.
Du kan hælde gele over kagen, men det behøves ikke.
Hæld 2 dl æblejuice op i en lille gryde og tilsæt 2 blade husblas. Lad det stå i 5 min. og lun derefter juicen langsomt op. Det må ikke koge. Tag det af varmen og lad det blive næsten kold ( det kan godt tage en time) inden det bliver stiv hældes det over frugterne.
Tip.
Har du ingen marcipan kan du bage en mazarin kage bund i stedet for. Opskriften finder du her på siden
Ønsker du den som en jordbær tærte som du køber ved bageren så skal du lave en tærtebund først.
Tærtedej:
100 g koldt smør
2 spsk. flormelis
180 g hvedemel
1 æggeblomme
Fremgangsmåde:
Skær smør i små tern og smuldre det i melet. Tilsæt flormelis og æggeblomme og saml dejen.
Tryk dejen ud i en tærteform og stil den kold 1 time. Forbag den i 10 min ved 200 grader. Prik med en gaffel rundt i dejen inden. Fordel nu mazarinmasse i bunden og bag den i Ca. 20 min. Ved 170 grader. Følg herefter vejledningen øverst oppe med chokolade og creme.
Comments