top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Fyldte boller

Opdateret: 9. jun. 2022

Du kan fylde disse boller med lige hvad du synes, forskellige slags marmelade til kaffen, ost til suppen eller kød til tapas...


12 stk.


Ingredienser:

35 g gær

2 dl mælk, lunken

30 g sukker

ca. 400 g hvedemel

1 tsk. salt

30 g blødt smør

Marmelade, creme, nutella, ost eller kød

Fremgangsmåde:

Rør gæren ud i mælken og tilsæt resten af ingredienser undtagen melet. Rør godt rundt.

Tilsæt så 300 g mel og rør godt rundt.

Tilsæt 30 g blødt smør. Når smørret er rundt ud i dejen, tilsætter du mel til du har en blødt dej der kun klister lidt.

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 lige store stykker.

Form dem til boller og lad dem hæve på bordet i 15 min.

Rul en bolle ud i en aflang plade (se billede) og læg 1 spsk. marmelade eller en 1 tsk. nutella eller 1 spsk. reven ost, skinke eller kylling på for neden på dejen og fold dejen ned over fyldet til en halvmåne, og tryk dejen lidt i kanten.

Skær nu strimler for enden af månen og rul dejen sammen fra månen og henover strimlerne og luk den sammen i enderne.

Læg dejen i smurte muffin forme og lad dem hæve 15 min.

Smør dem med æg og drys ingredienser på der passer til fyldet. fx hakket nødder ovenpå til marmelade og nutella, perlesukker til creme og sesam til kød...

Bag dem i ca. 16 min. ved 200 grader

Lad dem stå i formen og køle lidt af, så slipper de lettere.

Tip:

Du kan også pynte dem med marmelade med glasur som en fastelavnsbolle.


423 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Post: Blog2 Post
bottom of page