En god bolle med masser af smag...
Ca. 16 stk.
Ingredienser:
50 g gær
2 dl kærnemælk
2½ dl lunken vand
1 spsk. honning
1 spsk. raspolie
2 spsk. eddike du bestemmer selv smag
1 spsk. groft salt
½ tsk. madkulør
50 g græskarkerner
150 g boghvedeflager/gryn, havregryn el. grahamsmel
Ca. 500 g hvedemel
Til pynt: ca. 100 g græskarkerner
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt kærnemælken. Tilsæt honning, olie, eddike, salt, madkulør og boghvedeflager. Tilsæt græskarkerner og rør hvedemelet i dejen.
Tilsæt mere af melet lidt ad gangen, hvis dejen er for klisteret, til dejen lige slipper bunden på skålen. Den må gerne være lidt klisteret. Ælter du på maskine æltes ca. 10 min.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad dejen hæve i ca. 1 time
Hæld dejen ud på bordet og ælt den let sammen. Del dejen i 4 store boller der ca. vejer 300 g pr. stk.
Drys nu græskarkerner ud på bordet og tryk den store bolle ned i græskarkernerne og rul bollen flad med en kagerulle. Ca. 2 cm. Høj. Skær nu bollen i 4 lige store stykker og læg de trekantede boller på en bageplade med bagepapir med film eller en plastikfilm henover.
Boller skal hæve ca. 20 min og pensles med vand tilsat lidt olie. Bages derefter ved 220 grader i ca. 12-15 min.
De er lækre med både ost og pålæg, og kan også bruges som tilbehør til suppen eller salaten.

Comentarios