top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Grønkål tærte

En lækker tærte med masser af smag og skipper skræk kål...


4 pers.


Ingredienser:

Dej:

200 g hvedemel

125 g koldt smør

½ tsk. salt

3 spsk. vand

Eller køb en færdig tærtedej

Fyld:

200 g bacon i tern eller røget filet

150 g grønkålblade ( kan købes færdig i Rema i snitgrønt afd.)

1 lille rødløg i skiver

10 æg

1 dl cremefraiche 5 % mælk eller 9 % kaffefløde

100 g reven ost

Salt og peber


Fremgangsmåde:

Lav først dejen. Tilsæt salt til melet og smuldre smørret i melet med fingrene og saml dejen med vand. Tilsæt lidt mere vand hvis dejen ikke samler sig. Du kan bytte 75 g hvedemel ud med groft mel. Dejen kan røres sammen på en rørmaskine.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en 26 cm. tærteform.

Hviler i ½ time i køleskabet. Prikkes med en gaffel og for bages 10 min. ved 180 grader.

Bacon svitses i en gryde og grønkålen tilsættes og svitses med.

Fordel fyldet på tærtedejen og læg rødløg i skiver henover.

Pisk æg, cremefraiche, salt, peber og ost sammen og fordel det henover tærten.

Bag tærten i 30 min. ved 180 grader til æggemassen er stivnet.

Servere en lækker salat til med en cremefraiche dressing


Tip:

Hvis du har købt en pose med snittet grønkål, har du meget tilbage. Brug det i grønkål boller eller i en grønkål salat, opskrifter ligger på hjemmesiden..



86 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page