De er super gode som sandwich med pålæg fyld...eller med ost..
12 stk.
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 dl kogende vand
50 g gær
1 dl koldt vand
1 dl ymer
1 æg
50-75 g frisk grønkål ( skåret i stykker)
1 tsk. kardemomme
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
200 g speltmel
100 g Ølandsmel (eller 100 g mere speltmel)
300-400 g hvedemel
½ dl raspolie
60 g solsikkekerner + Til bunden: græskarkerner eller andre kerner
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_8d76c3636cab44e8bb8e1deda884facf~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_181,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_8d76c3636cab44e8bb8e1deda884facf~mv2.jpg)
Fremgangsmåde:
Hæld det kogende vand over havregrynene og lad det køle af.
Opløs gæren i vandet og tilsæt ymer, æg og olie.
Tilsæt krydderier, grønkål og solsikkekerner.
Til sidst tilsættes melet. Hold 100 g hvedemel tilbage.
Lad nu røremaskinen gøre arbejdet i ca. 10 min. eller ælt dejen i hånden. Dejen er ret klisteret.
Lad dejen hæve i 45 min. til dobbelt størrelse og hæld den så ud på et meldrysset bord.
Del dejen i 12 stykker med en spartel eller kniv og dyp bunden i græskarkerner eller dine ynglings kerner. Stil bollerne til hævning på pladen, de må gerne stå tæt.
Lad dem hæve i ca. 20 min.
Sæt en lille skål med vand ind i bunden af ovnen, og sæt ovnen på 220 grader.
Bag bollerne i ca. 16 min. til de er gyldne brune.
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_658991889286498a9f2bab26783c9a5c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_658991889286498a9f2bab26783c9a5c~mv2.jpg)