top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Gulerods boller

Langtidshævet boller med en god krumme og smag og dejlig mættende...


12 stk.


Ingredienser:

2 dl havregryn

5 dl vand

15 g gær

1 dl ymer

200 g gulerødder

2 tsk. salt

1 tsk. sukker

4 dl speltmel eller rugmel

5-6 dl hvedemel

½ dl græskarkerner + ½ dl til pynt

1 æg til pensling

½ dl hørfrø

Fremgangsmåde:

Riv gulerødder 200 g færdig vægt.

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, havregryn, græskar og hørfrø

Tilsæt melet og rør godt rundt. Lad dejen køre på rørmaskinen i ca. 8 min.

Dejen er klisteret, ikke flydende.

Hæld dejen i en skål og læg låg eller film over, og sæt den i køleskabet til næste dag.

Næste morgen tændes ovnen på varmluft på 250 grader.

Kom mel på bordet og vende dejen ud på bordet. Del dejen i 10 -12 stykker med en skarp genstand. Flyt stykkerne over på en bageplade med bagepapir. Pensel bollerne med det sammenpiskede æg og drys med græskarkerner. Lad dem stå på bordet i 15 min.

Skru ovnen ned på 220 grader alm. ovn og bag bollerne midt i ovnen i ca. 15-20 min.



28 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page