Gode bløde og mættende gulerodsboller med frø og kerner...
16 stk.
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl kogende vand
2 dl vand
50 g gær
1 dl ymer eller kærnemælk
100 g reven gulerødder
2 tsk. salt
1 spsk. honning eller sukker
½ dl raspolie
2 dl fuldkornsmel, spelt eller ølandsmel
Ca. 8 dl hvedemel (400 g)
1½ dl 5-kornsblanding
1 æg til pensling
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_abd4c39a7a1b4b709ca0c335dad3b58e~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_abd4c39a7a1b4b709ca0c335dad3b58e~mv2.jpg)
Fremgangsmåde:
Hæld 2 dl kogende vand over 5-kornsblandingen og lad det stå til frøene er lune.
Riv gulerødder 100 g færdig vægt.
Hæld kogende vand over havregrynene og lad det står til det er lunt
Opløs gæren i 5-kornsblandingen og kærnemælk.
Tilsæt salt, sukker, olie, gulerødder og havremassen.
Tilsæt det grove mel og rør godt rundt. Tilsæt så hvedemelet.
Lad dejen køre på rørmaskinen i ca. 8 min. til den når en temperatur på 27 grader.
Eller rør dejen sammen i en skål.
Dejen skal næsten slippe bunden, ellers tilsættes mere hvedemel.
Lad dejen hæve i skålen i 45 min. og hæld den så ud på bordet.
Del dejen i boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve 20 min. og bag dem ved 220 grader i ca. 14 min.
Du kan pensle med æg og drysse dem med forskellige frø inden du bager dem.
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_cd5c3efa73f945bb8ae85b2a0d97bf46~mv2.jpg/v1/fill/w_120,h_120,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_cd5c3efa73f945bb8ae85b2a0d97bf46~mv2.jpg)