Gulerods boller med kerner
- anitaslotpedersen
- 26. apr. 2021
- 1 min læsning
Gode bløde og mættende gulerodsboller med frø og kerner...
16 stk.
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 dl kogende vand
2 dl vand
50 g gær
1 dl ymer eller kærnemælk
100 g reven gulerødder
2 tsk. salt
1 spsk. honning eller sukker
½ dl raspolie
2 dl fuldkornsmel, spelt eller ølandsmel
Ca. 8 dl hvedemel (400 g)
1½ dl 5-kornsblanding
1 æg til pensling

Fremgangsmåde:
Hæld 2 dl kogende vand over 5-kornsblandingen og lad det stå til frøene er lune.
Riv gulerødder 100 g færdig vægt.
Hæld kogende vand over havregrynene og lad det står til det er lunt
Opløs gæren i 5-kornsblandingen og kærnemælk.
Tilsæt salt, sukker, olie, gulerødder og havremassen.
Tilsæt det grove mel og rør godt rundt. Tilsæt så hvedemelet.
Lad dejen køre på rørmaskinen i ca. 8 min. til den når en temperatur på 27 grader.
Eller rør dejen sammen i en skål.
Dejen skal næsten slippe bunden, ellers tilsættes mere hvedemel.
Lad dejen hæve i skålen i 45 min. og hæld den så ud på bordet.
Del dejen i boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad bollerne hæve 20 min. og bag dem ved 220 grader i ca. 14 min.
Du kan pensle med æg og drysse dem med forskellige frø inden du bager dem.

Comentarios