top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Gulerods boller med kerner

Gode bløde og mættende gulerodsboller med frø og kerner...


16 stk.


Ingredienser:

1 dl havregryn

1 dl kogende vand

2 dl vand

50 g gær

1 dl ymer eller kærnemælk

100 g reven gulerødder

2 tsk. salt

1 spsk. honning eller sukker

½ dl raspolie

2 dl fuldkornsmel, spelt eller ølandsmel

Ca. 8 dl hvedemel (400 g)

1½ dl 5-kornsblanding

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Hæld 2 dl kogende vand over 5-kornsblandingen og lad det stå til frøene er lune.

Riv gulerødder 100 g færdig vægt.

Hæld kogende vand over havregrynene og lad det står til det er lunt

Opløs gæren i 5-kornsblandingen og kærnemælk.

Tilsæt salt, sukker, olie, gulerødder og havremassen.

Tilsæt det grove mel og rør godt rundt. Tilsæt så hvedemelet.

Lad dejen køre på rørmaskinen i ca. 8 min. til den når en temperatur på 27 grader.

Eller rør dejen sammen i en skål.

Dejen skal næsten slippe bunden, ellers tilsættes mere hvedemel.

Lad dejen hæve i skålen i 45 min. og hæld den så ud på bordet.

Del dejen i boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.

Lad bollerne hæve 20 min. og bag dem ved 220 grader i ca. 14 min.

Du kan pensle med æg og drysse dem med forskellige frø inden du bager dem.


178 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Post: Blog2 Post
bottom of page