Hvis du ikke har tid til en bolle der skal hæve, så bag disse skønne scones...
10 stk.
Ingredienser:
ca. 300 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. kardemomme
50 g valnødder hakket (kan undlades)
½ tsk. salt
50 g sukker
1½ dl mælk
100 g reven gulerod
75 g koldt smør
1 æg (til pensling)

Fremgangsmåde:
Bland mel, bagepulver, kardemomme, salt, sukker og hakket nødder i en skål og rør det godt rundt.
Tilsæt smør i små tern eller skiver og smuldre det let sammen.
Rør mælk og revet gulerod i melet, og rør til dejen bare lige hænger sammen.
Rul dejen ud til 3- 4 cm tykkelse, tilsæt mel på bordet, hvis de hænger lidt iog del den i 10 firkanter eller cirkler evt. med et glas
Bag dem ved 220 grader alm. ovn i ca. 15 min. til de er gyldne.
Lad dem køle af 5 min. inden servering.
Serveres lune med smør, marmelade og ost.
Tip:
De kan også bruges som brød til tapas, undlad da kardemomme.
Opmerkingen