De meget populære varme hveder til stor bededag er jo en klassiker..
12 stk.
Ingredienser
3 1/2 dl vand
50 g gær
Ca. 650 g mel
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
1 æg
100 g blødt smør
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_deac06610499439293c05aca7b069bd4~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_deac06610499439293c05aca7b069bd4~mv2.jpg)
Fremgangsmåde :
Bland vand og gær, put derefter resten af ingredienserne i skålen. Hold lidt mel tilbage.
Æltes godt igennem. Hæver 30 min. og deles i 12 boller som lægges i en høj bradepande 25*35 cm.
Pensles med vand og efterhæver 45 min. eller til bollerne rør hinanden.
Bages ved 200 grader i 15-20 min. til de er gyldne.
Kan sagtens bages dagen i forvejen, da det jo er meningen de skal deles og ristes på begge sider.
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_cc45302c322340eb8d46facc3bd7f81c~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_cc45302c322340eb8d46facc3bd7f81c~mv2.jpg)