Ca. 16 stk.
Ingredienser:
250 g hvidkål fra sønderjydsk kål
1 stor reven gulerod
En håndfuld frisk persille
2 kogte kartofler (150 g)
1 fed presset hvidløg
2 æg
2 tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. karry (kan udlades)
1 spsk. hvedemel
2 spsk. rasp
Fremgangmåde:
Tø hvidkålen op dagen før. Skræl og riv gulerødder og løg fint. Hak persille fint. Mos de kogte kartofler med en gaffel i en stor skål og tilsæt alt udtagen æggene. Ælt det godt sammen og til sæt æg.
Form hvidkålshapserne med en spiseske, til små flade frikadeller, og dyp skeen i vand mellem hver frikadelle og steg dem på en varm pande ca. 7 min. på hver side ved middelvarme.
Serveres med en tomatsalat eller en anden salat efter ønske.
댓글