4 pers.
Ingredienser:
Mos :
800 g kartofler
1½ dl mælk
2 tsk salt
3 spsk. Olie eller margarine
Kødsovs:
500 g hakket okse eller kyllingkød
1 ds. Tomatpasta
2 dl mælk eller kaffefløde
1 oksebouillonterning
500 g grøntsagsblanding frisk eller fra frost
1 tsk. sukker
2 tsk. salt
Peber
1 tsk. oregano eller timian
Fremgangmåde:
Kog kartoflerne møre i en gryde med vand ca. 20 min. og hæld vandet fra. Tilsæt mælk, salt og pisk det hele sammen til en mos.
Svits kødet af i en gryde med lidt olie og tilsæt resten af ingredienserne. Lad det simre 5-10 min og hæld kødsovsen i et ildfast fad og læg kartoffelmosen henover. Bag det i ovnen i ca. 20 min. til mosen er gyldenbrun.
Servere grøn salat til.
Hvis familien er lidt grønt forskrækket, kan du bytte de 500 g grøntsager ud med 250 g revne gulerødder i kødsovsen.
Kommentare