top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Islagkage

En islagkage til de festlige lejligheder..


1 stk.


Bund:

  • 3 æggehvider

  • 150 g flormelis

  • 100 g hakket nødder

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt florsukker og pisk yderligere i ca. 1 min. til blandingen bliver sej. Vend nødderne i.

Fordel dejen i en springform, med bagepapir i bunden.

Bag bunden ved 165 C i ca. 30 min.

Vaniljeis:

1/4 l piskefløde

2 æggeblommer, pasteuriseret

30 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

15 g chokolade, hakket

65 g knuste makroner

Fremgangsmåde:

Pisk fløden stiv

Pisk æggeblommer med sukker til en luftig æggesnaps, tilsæt vanilje.

Vend flødeskum, chokolade og knuste makroner i æggesnapsen. Smag til med sukker, og vanilje.

Hældes på den afkølede nøddebund og sættes i fryseren

Jordbæris:

1/4 l piskefløde

100 g kogte afkølede jordbær ( en rest jordbærgrød kan sagtens bruges)

2 æggeblommer

50 g sukker

1 tsk. vanilje

Fremgangsmåde:

Pisk fløden stiv

Pisk æggeblommer med sukker og vanilje

Blend jordbærrene.

Vend flødeskummet i æggesnapsen sammen med jordbær.

Smag til med flormelis.

Hældes over den frosne vaniljeis og sættes på frost i springform med frostposer over.


Tip:

Du kan vælge at bruge en chokolade lagkage bund, hvis du ikke ønsker en nøddebund


136 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page