top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Italiensk tærte

Opdateret: 9. jan. 2022

Denne tærte er min ynglings, en mellem ting mellem tærte og pizza


4 pers.


Ingredienser:

Dej:

50 g gær

2 dl vand

1 spsk. olie

1 tsk. salt

225 g hvedemel

Ca. 100 g grov mel f.eks. spelt, fuldkornshvedemel eller grahamsmel


Fyld:

2 æg

250 g hytteost

50 g reven parmesan ost

180-200 g røget mørbrad

1 spsk. oregano

150 g kartofler(skrællede)

2 spsk. olie

1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Udrør gæren i vandet og tilsæt olie, salt og mel. Ælt dejen smidig og lad den hæve 1 time.

Smør en tærtedej og rul dejen ud, den skal gå ca. 4 cm ud over formens kant.

Skær den røgede mørbrad i små tern og læg det i bunden af tærten.

Pisk æg og hytteost sammen og hæld det over mørbraden. Riv parmesanost over.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver, brug evt. et råkostjern. Læg et låg af kartoffelskiver over æggeblandingen. Pensel med olie og drys med oregano og reven parmesanost.

Fold de 4 cm kant ind over tærten, og pensel den med sammenpisket æg. Drys med sesam og saltflager.

Bag tærten i ca. 45 min. ved 200 grader alm. ovn midt i ovnen. Stik i midten med en gaffel undervejs, så æggemassen stiver bedre.

Servere evt. en tomatsalat til.


155 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page