top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Kanel boller

Min kammerat havde smagt nogle lækre kanel boller på Færøerne, men fik ingen opskrift, så vi eksperimentere og her er resultatet.


ca. 16 stk.


Ingredienser:

50 g gær

¼ l mælk

1 æg

2 spsk. sukker

500 g hvedemel

1 tsk. salt

100 g smør

1 tsk. kanel

1 æg til pensling

Kanelsukker

Perlesukker

2 æbler


Fremgangsmåde:

Rør den smuldrede gær ud i lunken mælk og tilsæt æg og sukker.

Bland mel og salt og hak smørret i. Hæld mælkeblandingen over og slå dejen glat og smidig med en træske eller i rørmaskinen.

Lad den hæve til dobbeltstørrelse ca. 1 time.

Del dejen i 2 portioner på et meldrysset bord.


Kanelboller med æblefyld:

Rul den ene del ud og skær den i 8 firkanter. Læg tynde skiver af rå æble på hver, og drys kanel og perlesukker over, og fold dejen sammen til boller. Læg dem med sammenføjningen ned af til efterhævning ca. 20 min. Pensl med sammenpisket æg, drys kanelsukker og perlesukker på.


Kanelboller:

Form boller af den anden portion og dyp bunden i en blanding af kanel og sukker.

Lad dem efterhæve i ca. 20 min og pensl dem med æg og drys kanelsukker og perlesukker ovenpå. Bare giv den gas. De smager fantastiske med smør på, men også bare sådan.

Bag bollerne ved 225 grader i 12-14 min.


11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Pirogger

Post: Blog2 Post
bottom of page