top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Karamel budding

Denne dessert er ikke så svær at lave og smager super godt...


6 pers.


Ingredienser:

2½ dl piskefløde

2½ dl mælk

75 g sukker

2 tsk. vaniljesukker

3 æg

100 g sukker til karamel

Fremgangsmåde:

Kom fløde, mælk, sukker og vaniljesukker i en gryde og kog det op, og tag gryden af varmen.

Pisk æggene sammen og pisk dem i flødemassen.

Smelt langsomt 100 g sukker på en pande til det bliver lysebrunt.

Smør 6 kokotter (små ildfaste skåle) og fordel den flydende karamel i bunden af formene.

Det stiver næsten med det samme, og du kan måske ikke få det fint fordelt i bunden, men det gør ikke noget, for det smelter igen, når du har hældt flødemassen i.

Hæld cremen i kokotterne og sæt dem i en bradepande i ovnen.

Fyld bradepanden op med vand til det når op til midt på kokotterne.

Bag buddingerne ved 150 grader i ca. 35 min. eller til de er faste og let blævrende.

Sæt buddingerne i køleskabet indtil de er helt kolde.

Vend buddingen ud eller servere den i skålen pyntet med hindbær.


Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page