top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Karamel is

Is og karamel er da som Yin og Yang...fantastisk..


6 pers.


Ingredienser:

60 g sukker eller flormelis

4 pasteuriserede æggeblommer

1/2 l piskefløde 38%

1 tsk. vaniljesukker

1 ds. Dulce de leche (karameliseret mælk)

100 g hakket chokolade ( kan undlades )

Fremgangsmåde:

Pisk fløden stiv

Pisk æggeblommerne med vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps.

Rør derefter 1 dåse karamel i ( rør ikke for meget i den, der må gerne være lidt karamelklumper i) og smag til med flormelis, hvis den ønskes sødere.

Hæld isen op i en bøtte og frys den i mindst 4 timer.


Tip:

Servere evt. et stykke chokoladekage og lidt frugt til isen

Ønsker du den som en islagkage kan du bruge denne bund:

4 æggehvider piskes stive, 150 g flormelis tilsættes og der piskes til den bliver sej.

Tilsæt 100 g hakket nødder.

Hældes i en springform, med bagepapir i bunden.

Bages ved 175 grader i ca. 25 min.

Lad bunden afkøle inden du hælder isen ovenpå.

Pynt med hakket nødder og chokolade ovenpå isen, og sæt springformen i fryseren i ca. 4 timer.

Du har nu til ca. 8-10 pers


14 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page