En dejlig tærte med rester af kogte kartofler....
1 tærteform
4 pers
Ingredienser:
Tærtedej:
125 g grahamsmel
125 g hvedemel
150 g smør
2½ spsk. vand
Fyld:
300-400 g kogte kartofler ( rå kan bruges)
200 g røget filet i tern eller bacon
1 tsk. timian eller rosmarin
1 pk. mozzarella ost
4 æg
2 dl mælk eller fløde
1 rødløg i skiver
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde:
Kom grahamsmel og hvedemel i en skål og smuldr smørret i melet. Saml dejen med vand.
Sæt dejen i køleskabet ca. en time og tag den ud 15 min. før den skal rulles, så den ikke er for hård.
Læg den i en tærteform og drys lidt reven ost i bunden.
Læg kogte kartofler taglagt i bunden.
Steg filet/bacon af på panden og drys det over kartoflerne.
Læg rødløg ovenpå og drys med timian og lidt salt.
Riv mozzarella osten fra hinanden og læg det ovenpå rødløget.
Pisk æg, mælk og et presset hvidløgsfed sammen og hæld det over.
Bages ved 200 grader i ca. 40 min.
Serveres med en grøn salat og en god hvidløgsdressing til..

Commenti