Her finder du forskellige opskrifter på koldskål..
Ingredienser:
Grundopskrift:
½ L kærnemælk
½ L ymer eller a-38
3-4 spsk. sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. citronsaft
Fremgangsmåde:
Rør kærnemælk og ymer sammen.
Tilsæt resten af ingredienserne.
Smag til sukker.
Jordbær koldskål:
Vil du lave en jordbær koldskål skal du bruge 2 dl kaffefløde 9% i stedet for ymer og 6 dl kærnemælk.
Blend 200 g jordbær og bland det hele sammen. Tilsæt sukker efter smag og 1 tsk. vaniljesukker
Banan koldskål:
Banan koldskål er samme opskrift som melon, hvor du bare blender 1-2 bananer alt efter størrelse og tilsætter i stedet for melon. Smag til med sukker
Ristet havregryn smager skønt til alle koldskål.
Drys havregryn ca. 2 dl på en varm pande og rist det let.
Drys sukker henover ca. 2 spsk. og rør i det et par minutter.
Tag af varmen og hæld det op i en serverings skål med det samme. Serveres når det er blevet koldt.
Melon koldskål:
I denne koldskål bruger du ingen sukker.. Så husk at undlade sukker i grundopskriften.
2 dl koncentreret hyldeblomstsaft eller fun one peach
1/2 melon evt. cantaloup i kugler eller i tern
evt. 1 håndfuld friske jordbær i kvarte
Rør kærnemælk og ymer sammen.
Tilsæt saft og skær melonen i små tern eller lav dem i kugler med et kugle jern.
Tilsæt en håndfuld jordbær skåret i halve.
Den bliver kun bedre af at trække...
så den kan sagtens laves dagen i forvejen, med fordel.
Kommentare