Denne frikadeller er lækker saftig pga. hvidkålen..
Ca. 16 stk.
Ingredienser:
250 g hvidkål fra Sønderjysk kål
1 lille hakket løg
400 g hakket kyllingekød
1 æg
1 spsk. sennep
½ tsk. reven muskatnød
1 tsk. tørret rosmarin eller timian
2 tsk. salt
Lidt kværnet peber
2 spsk. Kartoffelmel
Fremgangmåde:
Tø hvidkålen op i køleskabet dagen før. Ælt alle ingredienser sammen eller kør det hele sammen i foodprocessoren. Formes til frikadeller med en spiseske, dyp skeen i varmt vand mellem hver frikadelle, så bliver de flotte runde. Steges i olie på en varm pande ca. 7 min. pr. side.
Serveres med kartoffelsalat eller en salat og tzatziki.
Mangler du noget at bruge de sidste 250 g hvidkål til, kan du lave hvidkålshapser af det. De er gode i madpakken eller som tilbehør til kødretter. Opskriften finder du under vegetar her på siden. (Begge opskrifter er fra Sønderjysk kål )
![](https://static.wixstatic.com/media/410a70_bb5f613d0f25442dad792a9d688e16c5~mv2.jpg/v1/fill/w_120,h_120,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/410a70_bb5f613d0f25442dad792a9d688e16c5~mv2.jpg)