top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Lagkage med mousse

Opdateret: 21. aug. 2022

Lækre lagkagesnitter til mange...


24 stk.


Lagkagebund:

4 æg

325 g sukker

125 g smeltet margarine

2 tsk. vaniljesukker

350 g hvedemel

3 tsk. bagepulver

2 ½ dl mælk


Fremgangsmåde:

Pisk æg med sukker og tilsæt flyende margarine.

Tilsæt vaniljesukker, mel, bagepulver, og mælk og rør det hele sammen.

Hæld dejen op i en form 38x28 cm bageform

Bages ved 200 grader i ca. 15 min.

Afkøl dejen og lav jordbærfromagen imens.

Jordbærfromage:

650 g friske jordbær eller kogte afkølede jordbær

14 blade husblas

4 pasteuriserede hele æg

3½ dl piskefløde

125 g sukker


Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i vand i 5 min.

Pisk fløden til skum

Pisk æg og sukker sammen

Blend jordbær og tilsæt overskydende væske til jordbærrene.

Vægten skal være 650 g

Smelt husblad i mikroovnen eller over vandbad..

Husk det kun skal være lillefingervarmt.. ca. 10 sek.

Tilsæt jordbær til æggemassen og pisk så husblas i.

Pisk flødeskummen i.

Smag til med flormelis og hældes over lagkagebunden.

Stilles i køleskabet et par timer.

Når fromagen er stiv, pyntes med frugter feks. Jordbær, solbær, hindbær, blåbær..

Herefter kan du evt. tilsætte gele så den ser ekstra smuk ud, ellers pyntes der bare med flødeskum og chokolade..


Gele:

3 dl stærk rød saft

4 husblas


Hæld saft i en gryde og læg husblas her i og smelt ved lav varme...

Lad det køle af til stuetemperatur og hæld det over fromagen stille og roligt.

Stilles kold til næste dag, og skæres i firkanter... Pyntes med flødeskum og chokolade

Portionen giver 20 store stykker, eller 24 pæne stykker.

Tip:

Husk at man kan bruge alle slags fromager... byt frugten ud med den du godt kan lide.

F.eks. Hindbær, blåbær, eller brombær


88 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page