top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Baileys og mango fromage

Opdateret: 15. apr. 2021

Jeg elsker disse to fromager... prøv dem de er en smagsoplevelse værd...


12 portionsglas

Ingredienser: Baileys fromage: 3 husblas 2 hele past. æg 65 g sukker ¾ dl Baileys 2 dl piskefløde 2 spsk. Kakaopulver

Mango fromage: 3 husblas 2 hele past. Æg 50 g sukker ½ dl mangosirup (Monin) 2½ dl piskefløde gul farve

Info: Begge fromager laves på samme måde. Så her kommer beskrivelse af Baileys fromagen og så gør man det samme med mango fromagen


Fremgangsmåde:

Læg husblas i blød i koldt vand, så husblasen er dækket.

Hæld piskefløde og kakao i en skål og pisk det til en let flødeskum.

Pisk æg med sukker til en skummende æggesnaps. Ca. 5 min.

Tag husblas op ad vandet og læg det i en lille porcelænskål med det vand der hænger ved, og smelt husblas i mikroovnen til det kun lige er fingervarmt. Hæld Baileys op i husblasen og hæld det i en tynd stråle i æggesnapsen, mens du pisker med håndmixeren.

Hæld nu Baileys massen op i flødeskummet og bland det sammen med håndmixeren på laveste hastighed. Hæld fromagen op i en sprøjtepose og klip et lille hul.

Sprøjt nu forsigtigt fromagen op i de portionsglas du vil bruge. Det giver det flotteste resultat, så der ikke hænger fromage oppe på kanten og fromagen ligger sig flottere i glasset, mere ensartet. (Du kan godt bruge en alm. Frysepose)

Stil nu fromagen koldt. Efter en time laver du mangofromagen og hælder den op i en sprøjtepose og sprøjter den ovenpå Baileys fromagen. Når begge fromager er stivnet, pyntes de med flødeskum og lidt frugt.

Hvis du vil pynte med en småkage øverst som på billedet, laver du småkager efter din glas størrelse, og dypper deres kant i smeltet chokolade, for at de bliver liggende på kanten af glasset. De ting du sætter på småkagen, kan du også dyppe i chokolade, så de bliver siddende når du skal flytte rundt på glassene.

Jeg laver fromagen dagen før brug. Småkagen kan du først sætte på et par timer før brug, ellers bliver den blød. Du behøver ikke en småkager, fromagen er ligeglad

Dessert størrelsen passer hvis du har fået en forret og hovedret inden. Ellers er der til 8 pers.






703 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page