En sprød og smagfuld frikadelle til de kødløse dage...
4 pers.
Ingredienser:
175 g røde linser
4 dl grøntsagsbouillon
1 lille løg eller 2 forårsløg, finthakket
1 fed hvidløg, presset
2 spsk. hakket persille
1 æg
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. røget paprika eller alm.
3 spsk. majsmel eller hvedemel
1 spsk. havregryn
Frisk kværnet peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde:
Skyl linserne i en sigte og lad dem simre i bouillon i 20 min. ved lav varme med låg.
Lad de udkogte linser køle af inden du laver en frikadelle fars.
Hæld linsemassen i en skål, tilsæt alle ingredienser og rør farsen godt sammen.
Konsistensen er lidt blød, synes du den er for våd, kan du tilsætte 1 spsk. majsmel mere.
Put nu godt med olie på en pande og læg frikadellerne på en varm pande med to spiseskeer.
Vend dem når de er sprøde og gyldenbrune på den ene side.
Servere marineret kartoffelsalat eller alm. til og en god grøn salat.
Tip:
De er gode i madpakken sammen med en salat ved siden af.

Comments