top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Lyon snitte

Perfekt i stedet for et stykke kransekage til festlige lejligheder... min ynglingskage


1 bradepande ca. 30x40 cm


Linsedej:

250 g smør

100 g flormelis

1 tsk. vanilje

1 æggeblomme

350 g hvedemel

Fyld:

1 glas hindbærmarmelade (400 g)

Makronmasse:

400 g sukker

200 g marcipan

1-2 æggehvider

Drys:

Hakket hasselnødder eller mandler

Fremgangsmåde:

Ælt smør og mel sammen og tilsæt flormelis. Dejen samles med æggeblommen.

Stil i køleskabet 1 time.

Bland sukker og marcipan sammen og tilsæt æggehvide. Pas på dejen ikke bliver for flydende.

Rul linsedejen ud i ca. 3 mm tykkelse, til en firkant der passer til bradepanden.

Prik med en gaffel og bag bunden i 8 min. ved 200 C

Kom makronmassen ud i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i skrå baner på linsedejen.

Hæld hindbærmarmeladen i sprøjtepose og sprøjt marmelade ud mellem makronmassen.

Drys nødder over dejen.

Bag kagen ca. 15 min. ved 180 C

Skær den ud i mindre snitter når den er afkølet


75 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page