Små brød a' 65 g lige til at putte i madpakken lige som de er, eller med pålæg i..
ca. 15 stk.
Ingredienser:
50 g gær
3 dl vand
2 spsk. surmælksprodukt
2 spsk. rapsolie
1 tsk. salt
250 g øllandsmel
250 g hvedemel
2 spsk. hørfrø

Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne, hold lidt af hvedemelet tilbage, til du ser om dejen kan trække det hele.
Ælt dejen i mindst 5 min. og resten af hvedemelet tilsættes efter behov
Lad dejen hæve i skålen i 45 min. til dobbelt størrelse.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord og form ca. 15 aflange boller a' 65-70 g og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Lad dem hæve 20 min. og pensl med vand og drys frø og kerne henover, efterhæv 10 min. og bag dem ved 220 grader alm. ovn. i ca. 15 min.
Afkøl dem inden du putter dem i en frysepose. For de kan selvfølgelig fryses og tages op efter behov.
Tip:
De kan naturligvis også bruges som tilbehør til en suppe eller flutes til en grillaften.

Comments