Eller giftkage, kært barn har mange navne ...
1 bradepande 25x35 cm
Ingredienser:
4 æg
500 g sukker
10 g bagepulver
300 g hvedemel
400 g margarine
1½ dl kogende vand
0,3 dl mandelessens
(Lidt grøn farve hvis du vil lave giftkage)
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_6ff27377b7ba4318923819af93604629~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_6ff27377b7ba4318923819af93604629~mv2.jpg)
Fremgangsmåde:
Sukker og margarine røres sammen til det er hvidt og ensartet.
1 æg tilsættes ad gangen så dejen ikke skiller og de øvrige ingredienser tilsættes og der røres til en ensartet masse.
Dejen hældes op i en bradepande ca. 25x35 cm beklædt med bagepapir
Bages ved 175 grader i ca. 30 min.
Pynt kagen med kakaoglasur eller smeltet blød nougat
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_c24689a21d364516a8ed115f45cc34ce~mv2.jpg/v1/fill/w_120,h_62,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_c24689a21d364516a8ed115f45cc34ce~mv2.jpg)
Tip:
Denne kage kan også bruges uden frugtfarve som bunden i en frugtkage.
Kagen afkøles og smøres med ca. 100 g smeltet mørkt chokolade og 10 g smør. Når chokoladen er stivnet, hældes der kagecreme over, du skal bruge ca. 1 ps. creme. Derefter lægger du diverse frugter i skiver henover. Du kan bruge fersken på dåse, kiwi, blå druer, jordbær og hindbær.
Opskriften på frugt kage ligger også her på siden
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_fe738344d86a4a7086195117ba5cdeab~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_146,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_fe738344d86a4a7086195117ba5cdeab~mv2.jpg)