Forbered dejen om aftenen og få lækre nybagte boller til morgenmad..
12 stk.
Ingredienser: 25 g gær 3 dl mælk 1 dl olie 1 æg 25 g sukker 10 g salt 250 g hvid hvede, fuldkornsspelt eller alm. speltmel 300 g hvedemel 50 g hvedemel til bordet når bollerne formes
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_0483393a2d3a444e95300b27046b2c83~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_110,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_0483393a2d3a444e95300b27046b2c83~mv2.jpg)
Fremgangsmåde: Kold mælk og gær røres sammen i en rørmaskine eller en skål. Tilsæt æg, olie, salt og sukker Tilsæt alt melet og rør 4 min. ved lav hastighed Rør 4 min. ved hastighed 2 osv. Til du når 27 grader i dejen. Det tager ca. 12 min. Hvis du ikke har en rørmaskine, gælder det bare om at ælte i hånden til du bliver træt Rul dejen ud til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys lidt mel henover og lav evt. et mønster i bollerne f.eks. med en æbledeler eller ved at klippe lidt i dejen. Læg bagepapir henover bollerne og put en pose eller madfilm henover pladen. Stil dem i køleskabet til næste dag. Det er vigtigt at dit køleskab holder en temp. på 5 C Tages ud af køl og hæver i 30 min. på køkkenbordet. Bages ved 220 grader i ca. 12-14 min. til de er gylden brune.
Tips:
Du kan tilsætte forskellige ting til bollerne f.eks. valnødder, chokolade, rosiner, sesamfrø eller solsikkekerner. Du kan også ”dyppe” bollernes bund i græskarkerner eller sesamfrø Har du ikke plads i dit køleskab til en plade, kan du lade dejen stå i en skål med låg i køleskabet. Og næste dag sætte dem på plade evt. med en stor ske og lade dem hæve 30 min.
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_6a2d645430e147838a9d9cc52ec5e110~mv2.jpg/v1/fill/w_120,h_120,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_6a2d645430e147838a9d9cc52ec5e110~mv2.jpg)