top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Nakke tornedo

Et virkeligt lækkert stykke kød, der passer sig selv til det er mørt som smør...


8-10 pers.


Ingredienser:

1 hel nakkefilet ca. 2 kg

2 skrællede æbler i tern

200 g svesker

1 stk. oksebouillon terning

ca. 6 dl vand

3 dl kaffefløde

3 spsk. maizena

1 løg i tern

10 skiver bacon

fedtstof

salt og peber

Fremgangsmåde:

Del nakkefileten i 2 på langs, og skær hver del i 5 lige store bøffer.

Vend bøfferne med skæresiden nedad, og tryk bøfferne let med hånden, og læg et stykke bacon rundt om hver af bøfferne. Hæft baconen med en kødnål.

Bøfferne brunes på en meget varm pande på alle sider, også på kanten med bacon. Krydder dem med salt og peber

Læg bøfferne ned i en bred gryde, hvor de lægges tæt op ad hinanden.

Hæld vand over så det lige dækker bøfferne, og tilsæt, æbler, svesker, og løg, som du har svitset på panden efter bøfferne. Tilsæt bouillon.

Lad dem småsimre i ca. 2-3 timer ved lavt blus, med låg på.

Tag bøfferne op og læg dem i et ildfast fad, med stanniol over.

Blend skyen i gryden hvor bøfferne har lagt, så løg, svesker og æbler er blendet ud.

Tilsæt kaffefløde der er rørt op med maizena. Smag sovsen til med salt og peber.

Serverer retten med kartofler, grøntsager og surt.



109 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page