top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Oksekød snegle

De er super gode i madpakke, på skovturen eller som aftensmad...


16 stk.


Ingredienser:

50 g gær

2½ dl lunkent vand

1 spsk. rapsolie

1 tsk. honning

2 tsk. salt

100 g durummel eller speltmel

300 g hvedemel

Oksekødsfyld:

5 forårsløg i tynde skiver

400 g hakket oksekød

1 fed hvidløg, presset

2 spsk. olie til stegning

2 spsk. ketchup

3 spsk. tacokrydderi

½ ds. majs 140 g

Salt og peber

125 g revet ost

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, honning og salt

Tilsæt melet og ælt dejen godt igennem. Stilles til hævning i 1 time

I mens dejen hæver, forbereder du fyldet.

Svits kødet i en gryde og tilsæt hvidløg og forårsløg. Svits det godt sammen og tilsæt så tacokrydderi og ketchup. Lad det koge godt igennem, så der ikke er væske i bunden. Smag kødet til med salt og peber. Tag gryden af varmen og tilsæt majs. Lad det køle af indtil dejen er klar.

Dejen hældes ud på et meldrysset bord og rulles ud til en firkant ca. 60x40

Hæld kødet på dejen og drys med reven ost og evt. lidt oregano. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i skiver ca. 16 stk. på 3 cm.

Læg sneglene på en bradepande med bagepapir og tryk dem lidt.

Lad dem hæve ca. 20 min. og bag dem ved 220 grader i ca. 14 min.

Put dem i madpakken eller servere dem til aftensmad med salat eller grøntsager skåret i stave og dip til. Ungerne vil elske det.


175 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page