En fantastisk italiensk pastaret med bagte tomater og kylling, fuld af smag og en virkelig lækker konsistens. En perfekt ret til de unge studerende ....
4 pers.
Ingredienser:
500 g pasta
450 g cherrytomater
2 hele hvidløg
½ dl kaffefløde eller madlavningsfløde
100 g parmesan ost
1 håndfuld frisk basilikum (kan undlades)
1 tsk. timian
1 tsk. tørret rosmarin eller 1 stilk frisk
½ dl olie
400 g stegte kyllingestrimler
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_8fc6aab7c26540c5b3adc747031ce5d7~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_8fc6aab7c26540c5b3adc747031ce5d7~mv2.jpg)
Fremgangsmåde:
Hæld tomater i et ovnfast fad og skær hvidløgstoppen af begge hvidløg.
Læg de 2 hvidløg ned i fadet med toppen opad.
Læg rosmarin stilken i fadet eller drys rosmarin og timian henover.
Hæld lidt olie ned i hvidløgene og resten henover tomaterne.
Sæt fadet i en forvarmet ovn på 200 grader i 30 min.
Kog nu pastaen i kogende vand i 10 min. og sæt det til side, indtil tomaterne er færdige.
Riv parmesan og hæld det op i en høj beholder eller i en blender og tilsæt den friske basilikum, samt fløden.
Fjerne nu skallen fra hvidløgene og den friske stilk rosmarin og hæld tomater, olien, hvidløgsfed op i beholderen med osten, fløden og basilikum, og blend det hele sammen til en lækker tomatsauce.
Hæld vandet fra pastaen og lad pastaen blive i gryden, hvor du nu hælder saucen henover og tilsætter den stegte kylling. Varmes igennem og smages til med salt.
![](https://static.wixstatic.com/media/579a82_591aa94088ae48bba0576e97491e3465~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_147,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/579a82_591aa94088ae48bba0576e97491e3465~mv2.jpg)