Hjemmebagt pitabrød er bare bedre end dem man køber....
8 stk.
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
1 spsk. olie
2 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
500 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt resten af ingredienserne, men hold noget af hvedemelet tilbage.
Har du en rørmaskine er det helt sikkert at fortrække at røre dejen heri. Ellers æltes dejen godt i hånden. Rør mel i til dejen slipper skålen. Den skal stadig klistre lidt.
Lad den hæve i ca. 1 time.
Tænd ovnen på 250 grader.
Del dejen i 8 boller og rul dem flade med en kagerulle ca. 12 cm i diameter.
Sæt dem på 2 bageplader med bagepapir, 4 på hver plade. Lade dem efterhæve ca. 15-20 min.
Bag dem i ca. 7-10 min. til de puffer op og er lysebrune. Tag evt. en ud og slå den i bunden.
Lyder den hul, er de nok.
Fyld pitabrødene med hvert i bedst kan lide. Salat, tomat, agurk, æg, tun, kylling, skinke.
Eller fyld dem med noget godt oksekødsfyld. 400 g oksekød, 1 ps. tacokrydderi, 1 ds. majs, 1 ds. tomatpasta. Og serverer salsa og cremefraiche og avocado til.

Comments