Portvin fromage
- anitaslotpedersen
- 26. nov. 2023
- 1 min læsning
6 pers.
Ingredienser:
2 æg (evt. past. æg)
100 g sukker
6 blade husblas
1 dl portvin eller sherry
2½ dl piskefløde
evt. 100 g smuttede hakkede mandler
50 g hakkede cocktailbær (kan undlades)
Pynt:
flødeskum og hakket chokolade
Fremgangsmåde:
Pisk fløden til skum.
Hele æg piskes til en luftig masse med sukkeret.
Husblas lægges i blød i vand i 5 min.
Smeltes i en glasskål i mikoovnen i ca. 10 sekunder til det er finger varmt
Husblasen piskes i æggemassen
Hæld flødeskummet i æggemassen og rør godt rundt.
Hæld portvin, mandler og cocktailbær i.
Hældes i glas når det begynder at stive så bærrene ikke falder til bunds. Hvis du ikke har bær i, kan du bare hælde den op med det samme.
Pyntes med flødeskum og hakket chokolade, eller chokolade pynt fx svaner.

Comments