top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Rabarber trifli

Opdateret: 30. apr. 2021

Vaniljecremen i denne trifli er fantastisk...


6 pers.


Ingredienser:

Kompot

400 g rabarber

250 g sukker

2 tsk. vanilje


Vaniljecreme

1 dl letmælk

2 tsk. vaniljesukker

65 g sukker

3 æggeblommer

100 g knuste digestive kiks eller makroner

2 dl piskefløde

Fremgangmåde:

Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom rabarberne i en gryde sammen med sukker og vaniljesukker. Kog stille og roligt op og lad dem simre ca. 10 min. ved svag varme. Sæt kompotten kold ind til du skal bruge den.


Cremen:

Kom fløde, mælk, vanilje og 30 g sukker op i en gryde, og varm det stille og roligt op. Pisk i det undervejs så det ikke brænder på. Pisk det resterende sukker 30 g med æggeblommer.

Tag gryden af varmen og pisk æggemassen i en tynd stråle i den varme mælk.

Sæt gryden tilbage på pladen over svag varme og lad det små simre mens du stadig pisker.

Når det begynder at tykne efter ca. 6-8 min. er din creme færdig.

Hæld cremen over i en kold skål , drys lidt sukker henover og sæt den kold indtil servering.


Rabarbertriflien:

Anret rabarberkompotten i portionsglas. Knus kiksene og kom dem ovenpå kompotten. Slut af med cremen og pynt evt. med hakket nødder.


171 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page