Denne hjemmelavede rødkål er så nem at lave og smager ti gange bedre end den du køber..
6 pers.
Ingredienser:
1/2 rødkål i strimler ca. 500 g
1 æble (kan undlades)
1 dl koncentreret solbærsaft eller andet rød saft
1 dl eddike
1 dl sukker
2 tsk. salt
Lidt kværnet peber
2 tsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Skær rødkål i tynde strimler og æblet i små tern, og svits det i lidt smør i en gryde.
Hæld resten af ingredienserne i gryden og læg låg på, og lad det simre i 1/2 time, ved svag varme.
Rør i det af og til og smag til med salt og peber til sidst.
Serveres til farsretter, and eller flæskesteg.
Hvis rødkålen er kold, smager det fantastisk ovenpå leverpostej eller en frikadellemad.
Den kan holde sig i køleskabet 1 uge.
Comentários