top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Scones

Opdateret: 20. maj 2021

En nem opskrift hvis du får uventet gæster... Kan bruges til eftermiddagskaffen eller som kuvertbrød. Fra start til servering ca. 30 min.


6 pers.


Ingredienser:

300 g hvedemel

40 g maizena (majsmel)

½ tsk. salt

3 tsk. bagepulver

1 tsk.. sukker

100 g koldt smør i tern

2 dl mælk

lidt fløde eller æg til pensling


Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 220 grader

Bland de tørre ingredienser sammen.

Smuldr smørret i melet, til det har samme konsistens som reven ost og tilsæt så mælken, og saml dejen.

Drys mel ud på bordet og ælt dejen godt sammen.

Jo mere du ælter, jo mere saftig bliver dine scones.

Rul dejen ud på bordet med en kagerulle ca. 1,5 cm høj. Stik scones ud med en udstikker. Jeg brugte en hjerteform ellers en rund udstikker på ca. 5 cm i diameter.

Læg dem på en plade med bagepapir.

Pensl med fløde eller sammenpisket æg.

Bag dem i ca. 12 min. De skal være pæne gyldne ovenpå, så er de færdige.

Servere dem med smør, marmelade, honning eller hvad du kan lide på din scones.


Tip:

Du kan tilsætte chokoladestykker til din dej ca. 50 g eller bruge dem til en suppe, eller kuvertbrød. Som suppebrød er det lækkert at drysse med oregano eller putte ca. ½ tsk. timian ind i dejen.


47 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page