Til jer der ikke er så vilde med fisk til forret, er denne perfekt
8 pers.
Ingredienser:
6 hårdkogte æg
200 g kogt skinke
2 spsk. purløg
1 lille rødløg hakket
3½ dl cremefraiche 18 %
4 stk. husblas
1 tsk. allround krydderi (kan undlades)
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
Fremgangsmåde:
Æg og skinke hakkes og røres med purløg, løg, cremefraiche og krydderier. Smag til med salt.
(Hvis du ønsker mere struktur i moussen, bruger du skinke stimler og deler æggene 2 gange i æggedeleren. En mere ensartet mousse, så putter du æg og skinke i minihakkeren og giver det en tur.)
Husblas udblødes i koldt vand, tages op og smeltes i mikroovn, til det er fingrevarmt.
Den smeltes husblas røres i skinkemassen, under piskning
Fordel skinkemoussen i den form du ønsker. Læg evt. husholdningsfilm i formen, så moussen er nem at få ud af formen.
Sættes på køl i 2 timer.
Ved anretning lægges lidt salat i bunden af fadet og pyntes med tomatbåde og klippet purløg.
Servere en cremefraiche dressing til evt. smagt til med sennep og flutes.
Du kan bytte skinken ud med kylling

Comments