En cremet suppe med ristet bacon, porre og croutoner
Ingredienser
25 g smør
2 spsk. hvedemel
1 liter hønsebouillon
200 g flødeost
2 dl kaffefløde
1 porre i tynde skiver
Pynt:
evt. persilleolie til pynt
100 g croutoner
200 g bacon i tern
Fremgangsmåde:
Smelt smørret i gryden og tilsæt mel og rør det godt sammen.
Kom 2 dl bouillon i og pisk det godt sammen, så der ikke er klumper i.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen til du har brugt det hele.
Kog suppen godt igennem og skru så ned og tilsæt så flødeosten i mindre tern.
Tilsæt fløde og porreringene og varm suppe igennem til osten er smeltet.
Smag til med salt.
Servere suppen med ristet bacon og croutoner til, som drysses på ved servering.
Tip:
Du kan bruge den grønne flødeost med krydderurter i stedet for en neutral eller den med tomatsmag er også lækker.
Du kan tilsætte 100 g fin revet gulerødder og 200 g pikant ost, så får du den lækreste gulerodssuppe
Comments