Bruges til at hælde på is eller i rabarber koldskål eller rabarber mojito
Ingredienser:
300 g rabarber rensede og skyllede
1 dl vand
1 tsk. vaniljesukker
Sukker
Fremgangsmåde:
Skær rabarberne i ca. 1 cm stykker.
Kom rabarber i en gryde med vandet. Kog ved svag varme i 10 min.
Tag gryden af varmen og si rabarberne fra gennem en si.
Afmål saften og kom saft og tilsvarende mængde sukker i gryden. Så hvis du får 2 dl saft skal du bruge 2 dl sukker…
Kog det sammen indtil en sirup, kog kun lige saften op til sukkeret er smeltet og så 1 min.
Hæld siruppen i et syltetøjsglas eller i en flaske der først er skoldet.
Det rabarbermos du har siet fra og som du har tilbage, kan du bruge til koldskål eller til en kompot serveret til frikadeller eller en rabarbertrifli.
Rabarberkoldskål:
½ l kærnemælk
1-2 dl sukker
Rabarbermosen
1 tsk. Vaniljesukker
1 dl fløde (kaffefløde 9% eller alm. 38%)
Evt. en håndfuld jordbær i kvarte.
Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt evt. jordbær. Smag til med sukker.
Rabarber mojito:
1 lime
4 små kviste frisk rosmarin
knust is
2-4 cl mørk rom ( alt efter hvor stærk du ønsker den )
Dansk vand
ca. 4 spsk. rabarber sirup
Fordel lime i kvarte i 4 glas sammen med en kvist rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag. Tilsæt rabarbersirup og serveres straks. Gæsten kan selv røre rundt..
Comments