top of page

Husk, at du kan kommentere og like mine opskrifter!

Rabarber sirup

Bruges til at hælde på is eller i rabarber koldskål eller rabarber mojito


Ingredienser:

300 g rabarber rensede og skyllede

1 dl vand

1 tsk. vaniljesukker

Sukker


Fremgangsmåde:

Skær rabarberne i ca. 1 cm stykker.

Kom rabarber i en gryde med vandet. Kog ved svag varme i 10 min.

Tag gryden af varmen og si rabarberne fra gennem en si.

Afmål saften og kom saft og tilsvarende mængde sukker i gryden. Så hvis du får 2 dl saft skal du bruge 2 dl sukker…

Kog det sammen indtil en sirup, kog kun lige saften op til sukkeret er smeltet og så 1 min.

Hæld siruppen i et syltetøjsglas eller i en flaske der først er skoldet.

Det rabarbermos du har siet fra og som du har tilbage, kan du bruge til koldskål eller til en kompot serveret til frikadeller eller en rabarbertrifli.


Rabarberkoldskål:

½ l kærnemælk

1-2 dl sukker

Rabarbermosen

1 tsk. Vaniljesukker

1 dl fløde (kaffefløde 9% eller alm. 38%)

Evt. en håndfuld jordbær i kvarte.

Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt evt. jordbær. Smag til med sukker.


Rabarber mojito:

1 lime

4 små kviste frisk rosmarin

knust is

2-4 cl mørk rom ( alt efter hvor stærk du ønsker den )

Dansk vand

ca. 4 spsk. rabarber sirup

Fordel lime i kvarte i 4 glas sammen med en kvist rosmarin. Top med knust is, mørk rom og danskvand efter smag. Tilsæt rabarbersirup og serveres straks. Gæsten kan selv røre rundt..



9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
Post: Blog2 Post
bottom of page